Historie - Website v.v. RPC uit Eindhoven

Historie

Historie

GESCHIEDENIS RPC:

Op 10 januari 1931 werd de Roosten Patronaats Club opgericht door jongeren uit de wijk de Roosten en een van de oprichters, meester Verrijdt van de Tarcisiusschool, werd de eerste voorzitter. 
Aanvankelijk speelde de club vriendschappelijke wedstrijden om iets later toe te treden tot een competitie om de “Rooms Leven beker”. In het begin werd er gespeeld op het zogenaamde “ambtenarenveldje” en was het qua accommodatie zwaar behelpen.

  

In de jaren vijftig werd de naam notarieel veranderd in Roosten Plein Club, toen verdween ook het voorvoegsel Rooms Katholieke Voetbal Vereniging. De club speelde inmiddels aan de Aalsterweg tegenover het toenmalige St’Josephziekenhuis en onder de rook van de eveneens toenmalige watertoren.
Door de aanleg van waterkelders op dat terrein verhuisde de club in 1959 een eindje verderop op de Aalsterweg. Aanvankelijk stond daar een houten clubhuis, maar dat werd in 1978 vervangen door het clubhuis “’t Schaopke”.
  

Medio 2018 nam de gemeente het besluit dat RPC ten behoeve van een “park & ride”weer moest verhuizen en op 15 december werd er afscheidgenomen van het sportpark aan de Aalsterweg en ’t Schaopke, om met ingang van 1 januari 2020 alle wedstrijden te spelen op het mooie nieuw aangelegde gedeelte van sportpark De Heihoef, inclusief een prachtig clubhuis dat op 7 februari 2020 officieel geopend werd.
   

Indien u meer wil lezen over de geschiedenis van RPC verwijzen wij u graag naar de diverse jubileumboeken op deze pagina.

1946: Jubileumboek RPC 15 jaar

1956: Jubileumboek RPC 25 jaar

1971: Jubileumboek RPC 40 jaar

1981: Jubileumboek RPC 50 jaar

1991: Jubileumboek RPC 60 jaar

2006: Jubileumboek RPC 75 jaar

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!