RPC 1 - Rood Wit 1: 0 - 4 (0 - 4)

Gepubliceerd: 18 december 2017

RPC werd in de laatste wedstrijd voor de winterstop ongenadig van het veld gespeeld door een goed spelend Rood Wit Veldhoven. Als excuus kan worden aangedragen dat er door blessures en andere redenen veel spelers ontbraken bij RPC en dat dit gat vooral werd opgevuld met spelers uit de A1 en de B1, maar dit doet ook wel wat onrecht aan het goede spel dat de gasten in de eerste 45 minuten op de grasmat legden.

Rood Wit greep RPC meteen vanaf de aftrap bij de keel en dat resulteerde in de 8e minuut al in de 0 – 1 door Jan van Hout. 10 Minuten later verdubbelde Stef Schellekens de stand, waarna weer 10 minuten later Mark van Doorn de stand naar 0 – 3 tilde. Het laatste wapenfeit voor de rust was de 0 – 4 die wederom door Jan van Hout werd binnengeschoten. Naast al deze tegentreffers viel het ook nog eens rauw op het dak dat topscoorder Rick Wijnen al vroeg in de wedstrijd met een hamstringblessure uitviel.

Na de rust maakten nog meer jeugdspelers hun opwachting in het team van RPC, maar kwamen beide ploegen tot de conclusie dat deze tweede helft net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Rood Wit geloofde het wel en RPC kwam niet verder dan wat krachteloze tegenstootjes, die de defensie van Rood Wit niet echt in gevaar brachten.